Highlights van Londen

De onderstaande highlights zijn de must-see plekken van Londen.

 • The Big Ben

  De bekende Big Ben klok in de Saint Stephan's toren aan het Westminster Paleis is een must bij je eerste bezoek aan Londen. Elk heel uur kan je de bekende klokken horen luiden.
 • Buckingham Palace

  De residentie van het koningshuis. Geweldige bezienswaardigheid, zeker als je het ceremoniële wisselen van de wacht te zien krijgt. Maar ook als ze doodstil staan leuk om naast te poseren op de foto.
 • The Londen Eye

  Ooit het grootste reuzenrad ter wereld met een hoogte van 135 meter. Een rondje Londen Eye duurt een klein half uurtje waarbij je van een fantastisch uitzicht over Londen, de vliegvelden, de rivier de Theems, bruggen en voetvalstadions kunt genieten.
 • De Tower Bridge

  De beroemde brug over de Londense rivier de Theems. Loop zelf over de Tower Bridge of neem een 1,5 uur durende rondleiding waarbij je naast de verbindingsgangen en de machinekamer allerlei leuke weetjes over de toren leert. Wie de Tower Bridge van een heel andere kant wil bekijken kan ook met een rondvaartboot eronderdoor varen.
 • Hyde Park

  Een 140 hectare groot vierkant park in hartje Londen. Met een aantal gedenktekens voor o.a. Prinses Diana, speelvelden voor kinderen, skatersplaatsen en de bekende Speakers’ Corner waar iedereen die wat te verkondigen heeft kan gaan staan spreken.
 • Piccadilly Circus

  Een bekend plein van Londen. Hier vind je o.a. de Eros fontein en de grote lichtreclames die een bezienswaardigheid op zich zijn. Bovendien is Piccadilly Circus een belangrijk verbindpunt voor openbaar vervoer (ondergrondse metro).
 • Harrods

  Hét winkelcentrum van Londen. Dit 5 verdiepingen tellende warenhuis staat garant voor heel wat winkelplezier. Natuurlijk zijn er nog veel meer plaatsen in Londen waar je goed kunt shoppen als Oxford Street, Covent Garden en het alternatieve Camden Markt.
 • Het Brits Museum.

  Een ontzettend groot museum met vele vaste en wisselende tentoonstellingen. En het grootste voordeel voor de Nederlander, de entree is GRATIS! Zorg in ieder geval dat je de Elgin Marbles gezien hebt en de indrukwekkende Rosetta Stone.
 • Soho.

  Uitgaan doe je in de bruisende wijk Soho. Hier leeft Londen met vele kleine winkels, pubs, theaters en een aantal sex- en stripclubs.
 • Westminster Abbey.

  Prachtige kerk in gotische bouwstijl. Om te bewonderen of leren over de lange historie. Ook vind je hier een gedenkteken voor de wereldberoemde Engelse schrijver en dichter William Shakespeare.